Legutóbbi 2014

PCCC Közgyűlés 2015

Kedves Sporttársak!

Ezúton meghívok mindenkit a PCCC tisztújító közgyűlésére:

Időpont:              2015. május 13. Szerda 17:30

Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: 2015. május 13. Szerda 18:30

 

Helyszín:             Művészetek Háza Pilisvörösvár, Fő út 127

 

Napirendi pontok:

 

1-      beszámoló
2-      tisztújítás
3-      alapszabály módosítása

 

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Üdvözlettel:

Bányai Péter


 

Diákolimpia Veszprém 2014 – Soha nem látott létszámú kerékpáros megmérettetés az utánpótlás korosztályban

P1160615

Évről-évre megrendezik a diákolimpiai döntőt sok sportág mellett a hegyikerékpárosoknak is. De rendhagyó módon történt ez idén. Pontosabban a versenyre történő válogatás történt rendhagyó – reményeink szerint hagyományteremtő – módon.

Sokak talán nem tudják, hogy a Diákolimpián több éve sok sportág mellett már a hegyikerékpárosok is megmérettetik magukat iskolájuk színeiben. Sajnos a sportágat a tanintézmények kevéssé érezték ez idáig magukénak, hisz „réteg- szabadidő sport” –ként skatulyázták be a nevelők. Ha egy tanuló odament, hogy szeretné az iskoláját képviselni a sporteseményen, lepecsételték a nevezését és viszontlátásra. Többet nem is igazán foglalkoztak vele. Eddig.

A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség az egyesületek szakvezetőinek javaslatára megkereste az iskolákat, hogy ha már van egy országos döntő, akkor végezzenek válogatót iskolai szinten és a szűrést követően az évfolyamok legjobbjait nevezzék erre a kerékpáros eseményre. A Szövetség felkarolta a kezdeményezést, az egyesületek kaptak vadiúj Csepel Woodlands kerékpárokat, amelyekkel elvégezték az előválogatókat. A Pilis Cross Country Club is részt vett derekasan ebben a programban.  A résztvevő iskolák is kaptak kerékpárokat az egyesülettől, de nem csak a válogatásra! Egészen a diákolimpiáig szabadon használhatták a tanulók, gyakorolhattak velük. Majd a programban részt vevő négy környékbeli általános iskola legjobban szereplő srácait a PCCC költségmentesen elvitte Veszprémbe, a Diákolimpiára!

Szívet melengető látványként fogadott az a sokadalom Veszprémben, ami a korábbi eseményeket nem jellemezte. Hisz nem csak az egyesületek ifjonc”krémje” jelent meg, hanem rengeteg olyan gyermek, akik alapvetően nem, vagy csak egyszer-egyszer vettek-vesznek részt hegyikerékpáros versenyen egy évben. Közel kettőszázötven nevezett ifjú sportoló gyűlt össze a Gyula-dombon, köztük a mintegy negyven pilisvörösvári, piliscsabai diák. Ez körülbelül a négyszerese a korábbi években megszokottakhoz képest!

Az idei évben először – a nagy létszámra való tekintettel – külön választották az egyes korosztályok licences versenyzőit a többi „átlagos” diáktól, így az esélyek kiegyenlítettek voltak. A hendikep pontokért ügyességi pályán kellett megküzdeni elsőre mindenkinek, majd azt követően a korosztályának megfelelő hosszú és nehézségű XCO pályán. És most ejtsünk szót a kis különítményünkről! Pilisvörösvárról a Templom téri, illetve a Vásár téri, Piliscsabáról a Hauck János, illetve a Pilisszentiváni Általános iskola tanulói képviseltették magukat. És nem is akárhogy! Derekasan küzdöttek, szenvedélyesen versenyeztek, ami szép eredményeket hozott.

A nagy létszám miatt itt most csak a legjobbakat emelném ki:

Templom Téri Általános Iskola Pilisvörösvár:

U9 fiú A (licences)kategória: Szakszon András 1. hely
U9 lány B kategória: Krupp Georgina 1. hely
U13 fiú B kategória: Csősz Bálint 1. hely
U15 lány B kategória: Szűcs Kata 1. hely

Vásár Téri Általános Iskola Pilisvörösvár:

U13 fiú B kategória: Kelen Domokos 2. hely

Hauck János Általános Iskola Piliscsaba:

U9 lány B kategória: Kolhoffer Tímea 3. hely
U11 fiú B kategória: Molnár Levente 2. hely

De ne feledkezzünk meg azokról sem, akik egyesületük színeiben versenyeznek, viszont más iskolákat képviseltek:

U17 fiú A(licences): Hajba Gergő 1.hely
U17 fiú A(licences): Hetényi Gergely 3.hely
U19 fiú A(licences): Dina Dániel: 2. hely

A további eredmények és helyezéseket a http://www.temposport.hu/?menu=eredmenyek oldalon találhatják.

A magas létszám próbára tette a verseny szervezőit, így néha kellemetlen szituációk alakultak ki, de ezt inkább a nevelők, edzők érezték. Szerencsére a gyermekek nagyon jól érezték magukat! Remélhetőleg az iskolák  felismerik az ilyen rendezvények által, hogy a kerékpározás egy olyan sport, amit szívesen űznek a gyerekek – hisz szinte minden gyerek előbb-utóbb megtanul és szeret bringázni. Érdemes egyesületekkel, vagy önszervező módon – akár fakultatív iskolai programként is –megteremteni a szervezett és kontrollált hegyikerékpározás lehetőségét a gyermekeknek. Ugyan nem is lesz – lehet mindenkiből magyar bajnok, vagy válogatott sportoló, ha nem is fog mindegyikük versenyszerűen tekerni, legalább olyan módon ösztökélhetik őket a mozgásra, a természetbe történő kimozdulásra, amit a látottak alapján örömmel és nagy kedvvel tesznek.

——————————————————————————————————————–

Bikemag Eplény Kupa – a Bringaréna és a szeszélyes időjárás

P1160549 Június első napján várt minket a Bringaréna, tehát száguldottunk is Eplénybe, a hegyibicósok paradicsomába, a soron következő XCO kupafutamra. Sajnos a borongós ég nem viccelt, megérkezésünkkor elkezdte csöpögtetni komótosan dagadt felhőinek tartalmát. A nevezés után ugyan még be tudtuk járni az U9-es pályát, de a rajt előtt inkább a napernyők alatt ácsorgás tűnt a melegítés jobbik opciójának, mint a szakadó esőben való kőrözés. A rajtra végül megkegyelmezett az ég, elállt a cseppfolyós áldás talaj felé történő közvetítése, így már lehetett a lényegre koncentrálni: a versenyekre! A fiatalokat megtréfálta egy kicsit a vizes fű, a sár és a merev izmok, de Szakszon Andris így is megkaparintotta a második dobogót az U9-esek között! Bár az U13-as srácok még küzdöttek az elemekkel – Gnant Gellért 10, Veress Botond 13. helyen végzett; és miután a technika megtette, sajnos Orbán Petra is kénytelen volt vele együtt, feladni a küzdelmet. A további versenyekre megjött a szél, ami elkergette a felhőket. Meg átrendezte a pálya kordonjait is néha, de rendesen felszárította a terepet, így a sár már végre nem nehezítette a mezőny dolgát. Az átszűrődő napsütés meghozta a hangulatot és a jó eredményeket is! U 15-ös Fetter Erik 2. Buzsáki Virág szép előnnyel 1. helyet ért el. Az összes Gerink is ott volt a szeren: Hajba és Hetényi 3-5. helyet értek el az U17-ben, míg Meggyesi U23-ban a 6. lett. Báthori Bercel sajnos Petrához hasonlóan szintén nem tudta befejezni versenyét.

——————————————————————————————————————–

II. Endura Vértes Maraton 2014 május 11. Várgesztes – ahogy Bálint látta Vértes1 A remek XCO futam másnapján a maraton eső áztatta tereppel tette próbára a versenyzőket. Nem csak a terep, hanem a sajnálatos szervezési hiba miatti pályatévesztés is megpecsételte a derbit. Varga Bálint szemszögéből ez így nézett ki: https://www.youtube.com/watch?v=zxGfohs4XJ8&list=UUAfX7Vw2h5QOCyH7c4S11wA Köszönjük a videót Bálintnak! ——————————————————————————————————————– II. Endura Vértes XCO Magyar Kupa 2014. május 10. Várgesztes – Egy maroknyi csapat dolgos munkanapja H Geri Viszonylag  kevesen vettek részt a Várgesztesen rendezett XCO kupafutamon, ugyanis furcsa szituáció állt elő idén: a korábbi hosszú hétvége ledolgozandó munkanapja egybeesett ezzel a versennyel, ráadásul ezen a hétvégén Gratz-ban álltak rajthoz hazánk legjobb XC-s juniorjai is, hogy a nemzetközi mezőnyben mérettessék meg magukat. A versenynek otthont adó Villaparkban a megszokott profi módon lett lebonyolítva a verseny. A komfortérzetet maximalizálta a nagynyomású bringamosók, a zuhanyzási lehetőség és természetesen a remek babgulyás. Ugyan a létszám szerényebb volt a fent említett okok folytán, azonban az izgalmak maradtak el. Szinte minden korosztály befutóján csak másodperceken múlt a végeredmény. A maroknyi megjelent PCCC-s pedig érintett volt ezekben. A fiúk serényen, becsülettel gyűjtögették a pontokat itt is. Eredmények: U9 fiú: Szakszon András 3. hely U13 fiú: Szakszon Bence 15. hely U17 fiú: Hajba Gergő 1. hely, Varga Bálint 11. hely U19 férfi: Dina Dániel 5. hely U23 férfi: Meggyesi Gergő 2. hely

——————————————————————————————————————–

XII. Buda Maraton 2014 május 1. Hármashatárhegyi repülőtér – Igazi majális 10325178_489060854528285_8164943117441144221_nKellemes időjárás, remek hangulat, és igazi örömbringázás. Talán címszavakban ezt lehet elmondani a 2014-es Buda Maratonról. A jól megszokott helyszínen rendezett idei első maratoni futam rengeteg versenyzőt csalogatott a főváros peremére, egy önfeledt bringázásra. Egyesületünkből is sokan tiszteletüket tették a versenyen, figyelemreméltó szerepléssel abszolválva a különböző távokat. Dobogósaink: Gyermekversenyek: U9 lány Krupp Georgina 1. hely U9 fiú: Szakszon András 1. hely U13 fiú: Szakszon Bence 1. hely Rövid táv: U15 lány: Buzsáki Virág 1. hely U15 fiú: Fetter Erik 1. hely U19 férfi: Dina Dániel 2.hely Master 1 férfi: Makács Gábor 1.hely Hosszú táv: U19 férfi: Dina Márton 2.hely Felnőtt férfi: Meggyesi Gergő 2.hely További helyezettjeink: Rövid táv: U15 fiú: Mátéffy Ákos 10, U17 fiú: Varga Bálint 6, Felnőtt férfi: Kimmel Balázs 16. hely. Hosszú táv: Felnőtt férfi : Reznik Sándor 4, Master 1 férfi: Ódor Csaba 15, Master 2 férfi: Taller András 33. hely A jól szervezett remek hangulatú versenyen, az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, így a történet szép és kerek. Lenne. Ha nem arra kellett volna visszatérnie Reznik Sanyinak az autójához – az amúgy jól sikerült versenye után – hogy feltörték. Sajnos, amit lehetett azt elvitték. Beleértve a jármű papírjait, a személyes iratokat is. Ezúton is kérnénk mindenkit, aki látott, hallott valamit, kérjük jelezze felénk, vagy Sanyi felé valamilyen úton-módon!

——————————————————————————————————————–

Salgótarján XCO MK futam 2014 április 26-27. Eresztvény – Harc az elemekkel

undefinedA Salgótarjáni HKE rendezte az év első XCO versenyét a Magyar Kupa sorozatban. A helyszín csodás környezetben, északi határunk tövében, Eresztvényen lett megrendezve. Az időjárás kicsit megkavarta ugyan az előzetes terveket, de miután letisztázódtak a körszámok, a tulajdonképpen a sárdagasztó pálya tette igazán izgalmassá, élvezetessé, a versenyeket minden kategóriában. A Lavinásokkal bővült PCCC biztató kezdetet vett: hét dobogós eredménnyel rajtolt a szezon kezdetén! U9 fiú: Szakszon András 3. hely U15 fiú: Fetter Erik 1. hely U15 lány: Buzsáki Virág 1. hely U17 fiú: Hajba Gergő 3. hely U17 lány: Kertész Csenge 3. hely U19 férfi: Dina Márton 2. hely CC Fun felnőt nő: Göltl-Zelenij Linda 1. hely További helyezettjeink: U13 fiú: Veress Botond 13, Gnandt Gellért 15, Szakszon Bence 16. hely, U17 fiú: Hetényi Gergő 4. hely, U19 férfi: Dina Dániel 6. hely, U23 férfi: Báthory Bercel 5. helyezést ért el. Bizakodásra adhat okot Fetter Erik remek teljesítménye, hisz nemcsak megnyerte kategóriáját, de az azonos pályán versenyző, egy korosztállyal fölötte induló U17-es győztes Valter Attila köridejeit is felülmúlta! Üröm az örömben, hogy nem csak helyezéseket befolyásolt a versenyzőket komolyan próbára tevő csúszós terep, sajnálatos esemény is történt. Meggyesi Gergő U23-as indulónk a táv felénél a 6.helyről volt kénytelen feladni a versenyt egy komolyabb bukás miatt. Jobbulást kívánunk neki innen is minden PCCC-s nevében!

——————————————————————————————————————–

A fiatalok megnyitották a szezont!

crosskovácsi

Április 12-én került megrendezésre a Bikeschool Crosskovácsi verseny. Az immár hagyományos évadnyitó gyerekverseny Diákolimpia előminősítő az amatőr gyerekeknek, magyar kupa futam volt az U9-U19 versenyzői korosztályoknak. (Köszönjük a fotót és a videót Varga Bálintnak!)

Videó itt!

 

——————————————————————————————————————–

A hónap Műhelye szavazás eredménye

bem4

A Pilis Cross Country Club idén januárban a sikeres Cyclocross szezont zárt. Ezen sikerekre felfigyelve jelöltek minket az idén januárban “A hónap utánpótlás műhelye-díjra”. Sajnos csak a harmadik helyen végeztünk. Ugyanakkor nemsokára kezdődnek az XCO versenyek, amelyeknek specialistájának nevezhetjük egyesületünket. Remélhetőleg sok jó eredményt érünk el!  Elsősorban a feltörekvő ifjoncainkra gondolok itt, hisz rajtuk múlik, hogy az elkövetkezendő hónapokban is versenybe szállhassunk újfent a díjért!

——————————————————————————————————————–

Válogatottunk helyzetjelentése  Teneriféről

tenerife2_images_thumb_medium160_0http://mksz.sport.hu/alap-mtb/mtb-hirek/510-edzotabor-tenerifen

———————————————————————————————-

A hónap Műhelye szavazás!

bem4

A Pilis Cross Country Club – az idén januárban elért eredmények alapján jelölve lett “A hónap utánpótlás műhelye-díjra”! Az ország öt legjobb utánpótlás-nevelő egylete száll versenybe az 500.000 forint értékű díjért. Kérlek titeket szavazzatok a PCCC-re!

http://www.utanpotlassport.hu/a-honap-utanpotlasnevelo-muhelye/szavazas/

——————————————————————————————————————–

 

Cyclocross OB Békéscsaba-Póstelek 2014 január 11.

25_14633_640361_35690b2543b58e15cbed9e569bfa8108_7a75b3_301 Nagy örömünkre szolgál hogy télen sem rozsdásodott be kis csapatunk! Az idei cyclokross OB futamról is elhoztuk, amit lehetett: Benkó Barbi, Dina Marci, Fetter Erik aranyérmet szerzett, míg Buzsáki Virág és Dina Dani ezüsttel térhetett haza. Ezúton is gratulálok nektek a csapat nevében! A versenyről bővebben Barbi naplójában olvashattok:

Cyclocross Hungarian Championships Békéscsaba-Póstelek (HUN) 11.01.2014

————————————————————————————————– Kihirdették az idei hivatalos összetett végeredményeket MMTBSzSz_logo Elkészültek a hivatalos 2013-as összetett eredménylisták. Ezek alapján a következő eredményekkel zárta egyesületünk az évet: XCO Magyar Kupa összetett: Amatőr felnőtt férfi Zudor Imre Gyula 1.hely U9 fiú Szakszon András 3.hely U11 fiú Pataki Barnabás 1.hely U13 lány Pataki Zsóka 3. hely U15 fiú Fetter Erik 2. hely U15 lány Buzsáki Virág 1.hely Kertész Csenge 2.hely U17 férfi Dina Dániel 3.hely U23 férfi Meggyesi Gergő 3.hely Elite férfi Reznik Sándor 1. hely XCM Magyar Kupa összetett: Rövid U17 férfi Kondákor Tamás 3.hely Hosszú Master1 férfi Ódor Csaba 3.hely Csapatverseny: Pilis Cross Country Club 2. hely Szép volt fiúk, szép volt lányok! A teljes hivatalos eredménylista letölthető a Magyar Kerékpársportok Szövetsége honlapjáról. ——————————————————————————————————————– Hosszú betegség után november 16-án délután elhunyt Valcsó Anikó A hazai mountain bike-os társadalom sokak által tisztelt és szeretett alakja, a közelmúlt több sikeres versenyzőjének edzője. Halálhíréről édesapja értesítette ismerőseit és sporttársait Anikó facebook oldalán. Anikó sportolói és edzői tevékenysége mellett 2006 és 2008 között a mountain bike szakág szövetségi kapitányi tisztét is betöltötte.  41 évesen kellett távoznia közülünk. A montisok között nagy ismertségnek örvendő hölgy egy róla szóló bemutatkozó oldalon az alábbiakban foglalta össze élete célját: “Segíteni az embereknek elhinni, hogy az álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk. Akár az a célod, hogy egy versenyt jóérzéssel tudj leküzdeni, akár az, hogy Te a legjobbak közt légy.Valcso Aniko A Pilis Cross Country Club őszinte részvétét fejezi ki Anikó hozzátartozóinak!

Leave a Reply